contemporary-kitchen

A California ranch-style home gets update for fabulous curb appeal

modern-home-exterior

ODS Architecture has renovated an present ranch-model house with cedar wooden and stucco siding, and a steel roof, found in Kensington, California. Nestled on top of Eagle Hill, this dwelling showcases amazing views of the San Francisco Bay. The scope of this challenge entailed two phases to the rework. The initial phase opened the ceilings up to the vaulted condition, exposing the most important roof framing and increasing the inside volume. The kitchen was also reimagined.

In the second stage, the relaxation of the residence was current. This included the addition of a new entry pop-up and entrance garden landscaping together with concrete stairs and driveway, new glass railings on the existing deck, and converting the family members place into a new master bed room suite which required excavation into the hill to carve out area for a grasp bath and stroll-in closet. In this stage, the upper floor was also redone together with a new gasoline fireplace and stairs with glass railings down to the reduce stage.

Style Facts: ARCHITECTURE ODS Architecture Standard CONTRACTOR Live Oaks Builders LANDSCAPE Design & Installation Fiddlehead Gardens

modern-home-entry

Over: Stepping inside the new entry addition of this California ranch-design residence, silver aluminum Fleetwood windows and an orange-crimson door welcome. A wood bench sits by the entrance door under an LED-lit art area of interest. Earlier mentioned is a placing LED pendant light-weight.

contemporary-home-exterior

Higher than: The newly landscaped entrance lawn capabilities drought-resistant crops and synthetic grass with new cedar siding and steel roofing. 

modern-living-room

Earlier mentioned: From the front entry, one particular sees the living room with its expansive home windows framing spectacular sights of the San Francisco Bay. The eight-foot ceilings had been opened up with vaulting and metal beam reinforcing. 

modern-staircase

Above: At the main of this household, the present staircase was up to date to an open stair with a glass and wooden railing. Walnut trim and aspects body the stair together with a vertical slat wooden display screen.

contemporary-living-room

Higher than: In the dwelling place, the recently vaulted ceiling and expansive windows capture sights of the San Francisco Bay with see-via glass railings.

contemporary-living-room-with-a-fireplace

Over: Supplying a central focal stage to this open up space is the stone-clad gas hearth that wraps into a walnut staircase that wraps into the stair railing. Oak flooring complements the cedar planks on the vaulted ceiling.

contemporary-kitchen

Higher than: This open up and airy kitchen area showcases wonderful views and plenty of counter room. Walnut cabinets are topped with tough Caesarstone, complimenting the Thermador appliances. A sculptural backsplash tile gives the finishing contact.

contemporary-dining-room

Above: A distinctive accordion wood growing dining desk and Scandinavian chairs ended up made by Hans Wegner. Fleetwood sliding doors and operable home windows comprehensive the area.

modern-dining-room-deck-view

Earlier mentioned: Outside, appreciate alfresco eating on the ipe wooden deck with a very clear tempered glass guardrail and stainless metal cap.

modern-stairs-with-family-room-pocket-doors

Previously mentioned: A new family members place was created with big pocket doorways permitting it to be opened or closed off to incorporate sound. The current staircase was current with new wooden treads, glass guardrails, and walnut caps.

modern-staircase

What We Enjoy: This California ranch-type household was remodeled to enrich the powerful features even though acquiring a complementary aesthetic in just the constraints of the initial dwelling. There was a great deal of editing on this venture to make improvements to upon what now existed, in particular when it came to capturing the views of the San Francisco Bay. The architect did a amazing career of maximizing room was excavating underneath and behind the house, getting aware not to block neighboring views.

Inform Us: What are your overall feelings on this renovation undertaking? Are there any updates you would have liked to have noticed performed differently? Permit us know in the Remarks below!

Take note: Be guaranteed to look at out a pair of other interesting household tours that we have showcased right here on Just one Kindesign in the San Francisco Bay Place: A San Francisco residence inspired by modernist Scandinavian architecture and Contemporary aspiration pad offers sweeping views about San Francisco Bay.

modern-guest-bath-vanity

Higher than: In the guest bath you will locate a horizontal quarter-sawn white oak vanity, polished chrome finger pulls and an built-in Corian sink and countertop. The wall-mounted faucet is stainless steel.

modern-guest-bathroom

modern-master-bedroom

Earlier mentioned: A basement spouse and children area was excavated and expanded into the hillside to make a spacious bedroom suite. A private deck was built as an inviting place to enjoy incredible sights and a sizzling tub. Sliding glass doorways by Fleetwood link the bedroom to the deck and watch. A constructed-in headboard cabinet supplies loads of storage and adjustable swing arm lamps for looking through.

modern-master-bathroom

Above: The principal lavatory was excavated into the crawlspace hillside behind the house. Highlights of this house include a walnut floating self-importance with chrome pulls by Linnea, Corian countertop and backsplash with integrated sinks, Graff taps, and mirrors with touch latch medication cupboards. A vessel tub by Badeloft with a Graff tub filler faces a constructed-in Tv.

modern-master-bathroom

modern-hallway-storage-and-art-nook

Higher than: In this bedroom hallway, a floating wall-mounted walnut storage cupboard sits underneath a dramatic artwork piece.

Ahead of THE RENOVATION

ranch-style-home-exterior-before-the-renovation

 ranch-style-home-entry-before-the-renovation

ranch-style-home-living-room-and-kitchen-before-the-renovation

ranch-style-home-deck-before-the-renovation

ranch-style-home-family-room-before-the-renovation

ranch-style-home-bathroom-before-the-renovation

ranch-style-home-entry-before-the-renovation

ranch-style-home-exterior-before-the-renovation

PHOTOGRAPHER Paul Dyer Pictures

You are looking through an article curated by https://onekindesign.com/